Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση - A3

Πατήστε εδώ 




Πηγή: Σουδίας Γιάννης, 8ο Δ.Σ. Νάουσας







Slide 1
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση
Slide 2
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Αμερικανική Επανάσταση Εξεγέρθηκαν οι άποικοι
Slide 3
Καθημερινή ζωή αποίκων στην Αμερική.
Slide 4
Άποικοι στην Αμερικανική επανάσταση.
Slide 5
Τζορτζ Ουάσινγκτον Όταν η επανάσταση ξεκίνησε ο Ουάσινγκτον εμφανίστηκε στο Κογκρέσο με πολεμικά δείχνοντας ότι ήταν έτοιμος για πόλεμο. Το 1775 ανέλαβε την αρχιστρατηγία του αμερικάνικου στρατού.
Slide 6
Η γέννηση της σημαίας
Slide 7
Αμερικανική επανάσταση, μάχες.
Slide 8
Η είσοδος του Τζορτζ Ουάσινγκτον στην Νέα Υόρκη.
Slide 9
Η καμπάνα της Ελευθερίας, 4 Ιουλίου 1776, Φιλαδέλφεια.
Slide 10
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Αμερικανική Επανάσταση Εξεγέρθηκαν οι άποικοι Διεκδικούν ανεξαρτησία και σχηματίζουν τις ΗΠΑ. Οι φιλελεύθερες ιδέες εκφράστηκαν μέσω της «Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας»
Slide 11
Η πρώτη αμερικανική σημαία με τα 13 αστέρια που συμβολίζουν τις 13 αποικίες.
Slide 12
Η διακήρυξη της ανεξαρτησίας, έργο ζωγραφισμένο από τον Τζον Τράμπουλ, που δείχνει την πενταμελή επιτροπή η οποία είναι επικεφαλής της σύνταξης της διακήρυξης.
Slide 13
Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ήταν η ιδρυτική διακήρυξη ανεξαρτητοποίησης δεκατριών Πολιτειών της Αμερικής από την αποικιοκρατία των Βρετανών. Την έγραψε ο Τόμας Τζέφερσον και εγκρίθηκε γύρω στις 2 Αυγούστου 1776 από το Κογκρέσο. Θεωρείται ως η πράξη ίδρυσης του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Slide 14
Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και ο Τόμας Τζέφερσον.
Slide 15
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Αμερικανική Επανάσταση Εξεγέρθηκαν οι άποικοι Διεκδικούν ανεξαρτησία και σχηματίζουν τις ΗΠΑ. Οι φιλελεύθερες ιδέες εκφράστηκαν μέσω της «Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας» Οι ιδέες τους επηρέασαν διάφορα επαναστατικά κινήματα σε όλο τον κόσμο.
Slide 16
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Γαλλική Επανάσταση Οικονομική κρίση, κοινωνική ανισότητα. Ο γαλλικός λαός, εξοργισμένος, κατέλαβε το βασιλικό μεσαιωνικό φρούριο της Βαστίλης. Αγρότες φτωχοί, χωρίς δικαιώματα.
Slide 17
Ευγένιος Ντελακρουά: "Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό"
Slide 18
Γαλλική Επανάσταση
Slide 19
Η Γαλλική Επανάσταση του 1789 ήταν η κοινωνική επανάσταση που κατήργησε την απόλυτη μοναρχία στην Γαλλία. Η Γαλλική Επανάσταση ενέπνευσε τους λαούς όλης της Ευρώπης στο να παλέψουν ενάντια στην εκμετάλλευση και την απολυταρχική μοναρχία.
Slide 20
Η πτώση της Βαστίλης.
Slide 21
Η Γαλλική Επανάσταση ήταν εμπνευσμένη από τα κηρύγματα των Διαφωτιστών και με κεντρικό σύνθημα το τρίπτυχο: «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη».
Slide 22
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΣΤ' Συγκάλεσε στο Παρίσι τη Γενική Συνέλευση των Τριών Τάξεων. Ευγενείς Κληρικοί Αστοί Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ‘
Slide 23
Η Γαλλική κοινωνία χωριζόταν σε τρεις τάξεις: την αριστοκρατία, τον κλήρο και την τρίτη τάξη. Η αριστοκρατία και ο κλήρος κατείχαν σημαντικά προνόμια και δικαιώματα, χωρίς ουσιαστικά να κάνουν τίποτε.
Slide 24
Οι Τρείς Τάξεις
Slide 25
Η Συνέλευση των Τριών Τάξεων.
Slide 26
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Οι αντιπρόσωποι της «τρίτης τάξης»
Slide 27
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Οι αντιπρόσωποι της «τρίτης τάξης» Διεκδικούν την εξουσία.
Slide 28
Η εξέγερση της Τρίτης Τάξης.
Slide 29
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Οι αντιπρόσωποι της «τρίτης τάξης» Διεκδικούν την εξουσία. Ο γαλλικός λαός καταλαμβάνει την Βαστίλη.
Slide 30
Η Άλωση της Βαστίλης.
Slide 31
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Οι αντιπρόσωποι της «τρίτης τάξης» Διεκδικούν την εξουσία. Ο γαλλικός λαός καταλαμβάνει την Βαστίλη. Οι χωρικοί καίνε κατοικίες Μεγαλοϊδιοκτητών.
Slide 32
Οι χωρικοί καίνε κατοικίες.
Slide 33
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Γαλλική Επανάσταση Α΄ Φάση Κυριαρχούσαν οι μετριοπαθείς και φιλελεύθερες απόψεις. Η πρώτη Εθνοσυνέλευση ψήφισε τη: «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη» (ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη) Η χώρα χωρίστηκε σε νομούς, επαρχίες και κοινότητες. Η εκκλησιαστική περιουσία δόθηκε στο κράτος και καταργήθηκαν κάποιοι φόροι. Το 1791 ψηφίστηκε φιλελεύθερο σύνταγμα που περιόρισε τις εξουσίες του βασιλιά.
Slide 34
Η πρώτη Εθνοσυνέλευση.
Slide 35
«Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη» Παράγραφος 1: «Οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και παραμένουν ελεύθεροι και έχουν ίσα δικαιώματα. Οι κοινωνικές διακρίσεις μόνο στο κοινό συμφέρον μπορούν να βασίζονται». Παράγραφος 2: «Σκοπός κάθε πολιτικής οργάνωσης είναι η διαφύλαξη των φυσικών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα δικαιώματα αυτά είναι η ελευθερία, η ιδιοκτησία, η ασφάλεια και η αντίσταση στην καταπίεση». Παράγραφος 3: «Πηγή κάθε εξουσίας είναι αποκλειστικά το έθνος. Κανένα σώμα, κανένα άτομο δεν μπορεί να ασκήσει εξουσία που δεν απορρέει από το έθνος».
Slide 36
Το 1791 ψηφίστηκε φιλελεύθερο σύνταγμα.
Slide 37
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Γαλλική Επανάσταση Β΄ Φάση Η εξουσία πέρασε στα χέρια ακραίων ριζοσπαστών. Χιλιάδες Γάλλοι πολίτες εκτελέστηκαν. Ανάμεσα τους ο βασιλιάς Λουδοβίκος και η βασίλισσα Αντουανέτα.
Slide 38
Η σύλληψη του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ΄.
Slide 39
Η εκτέλεση του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ΄.
Slide 40
Χιλιάδες Γάλλοι πολίτες εκτελέστηκαν.
Slide 41
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Γαλλική Επανάσταση Γ΄ Φάση Επικρατούν πάλι οι μετριοπαθείς. Η εξουσία παραχωρήθηκε στο Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Γίνεται αυτοκράτορας
Slide 42
Ναπολέων Βοναπάρτης
Slide 43
Ο Ναπολέων ήταν Γάλλος στρατηγός και Αυτοκράτορας της Γαλλίας (ως Ναπολέων Α΄) επικληθείς Μέγας. Θεωρείται στρατηγική και κυβερνητική μεγαλοφυΐα, ιδρυτής Βασιλικής δυναστείας, καταλύτης αλλά και θεμελιωτής ευρωπαϊκών Βασιλείων και Χωρών στα οποία και άφησε βαθιά χαραγμένη τη σφραγίδα της προσωπικότητάς του.
Slide 44
Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση Ναπολέων Βοναπάρτης Κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Προχώρησε σε πολλές μεταρρυθμίσεις. Συνέχισε μια σειρά από πολέμους εναντίον των εχθρών της Γαλλίας. Ηττήθηκε στο Βατερλό το 1815.
Slide 45
Νικηφόρες μάχες του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.
Slide 46
Μάχη του Βατερλό, Κυριακή 18 Ιουνίου 1815.
Slide 47
μ.Χ. 1776 1789 1791 1815 μ.Χ. Ψήφιση νέου Συντάγματος Αμερικανική Επανάσταση Έναρξη Γαλλικής Επανάστασης Ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλό Η Αμερικανική και η Γαλλική Επανάσταση
Slide 48
8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου