Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παιδική παράσταση: «ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» στο «ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»


Βασισμένο στην θαυμάσια νουβέλα του Ζ. Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά» που κλείνει φέτος τα 93 χρόνια της και ανήκει στην κατηγορία του θρύλου της παιδικής λογοτεχνίας. «Δύσκολα απομονώνουμε άλλο βιβλίο, το οποίο επηρέασε τόσο αποφασιστικά την εκπαίδευση», τονίζει ο ιστορικός Α. Δημαράς, διότι όπως γράφει και ο Γρ. Ξενόπουλος «διαφέρει από τα άλλα όσο η αυγή από τη νύχτα».

Στοιχεία που δίνουν πνοή στο έργο είναι η απόσταση από την πραγματικότητα, τη ψυχρότητα, το διδακτισμό, τους ψεύτικους χαρακτήρες, τη σοβαροφάνεια.

Το έργο με το οποίο μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων μαθητών- προσαρμοσμένο στη σύγχρονη πραγματικότητα- αποδεικνύει το διαχρονικό παιδαγωγικό μήνυμα του.

Τα παιδιά μέσα από την διαφορετικότητα του χαρακτήρα τους καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, να αποδεχτούν ο ένας τον άλλο και να συνεργαστούν. Το τεράστιο όφελος αυτής της εκδρομής είναι η κατάκτησης της φιλίας.

Η ανάβαση στο βουνό, το άναμμα της φωτιάς, το ψάρεμα στο ποτάμι, η ευδαιμονία της φύσης, η δύναμη της αγάπης, η αναρρίχηση καθώς και οι εκρηκτικές μουσικές θα σας χαρίσουν τη δικαίωση της επιλογής σας.

*Σημειώστε ότι επί σκηνής οι μουσικοί παίζουν όχι μόνο πιάνο, ντραμς. Κιθάρες, σαξόφωνα, βιολιά, αλλά και νταούλια, λύρες, και πολλά ιδιόφωνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου